Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων σχετικά με τις ενέργειες που υλοποιήθηκαν από πλευράς ΔΣ συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων σχετικά με την απουσία Δασκάλας/ου από την Α’ Δημοτικού

Αγαπητοί γονείς και Κηδεμόνες της Α’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ζυγού, με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, για τις ενέργειες που έγιναν εκ μέρους του νεοσύστατου ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ύστερα από την απουσία εκπαιδευτικού από την Α’ Δημοτικού.
Αρχικά να αναφέρουμε ότι πριν ακόμη συγκροτηθούμε σε ΔΣ, το πρόβλημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή με την απουσία εκπαιδευτικού της Α’ Τάξης, το πληροφορηθήκαμε από πολλούς γονείς, καθώς και από τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ. Σύσσωμος ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, με την αμέριστη συμπαράσταση των γονιών, αποφάσισε να επισκεφτεί με την τριμελή εκπροσώπηση, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, για να διαμαρτυρηθεί και να απαιτήσει άμεσα να καλυφθεί το κενό που είχε δημιουργηθεί. Την επομένη ακριβώς επισκεφθήκαμε τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας κ. Μπαντίκο στο γραφείο του και του θέσαμε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και μάλιστα επιχειρηματολογήσαμε, καθότι στο παρόν τμήμα υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Ο κ. Μπαντίκος ήταν ενήμερος επί του θέματος, καθώς του κοινοποιήθηκε μέσο της Δ/νσης του Δημοτικού Σχολείου Ζυγού, μέσο του Δ/ντή κ. Μπάη, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν μπορεί άμεσα να στείλει εκπαιδευτικό, διότι δεν υπάρχει κάποιος διαθέσιμος και ταυτόχρονα υπάρχουν και άλλα κενά στον Νομό Καβάλας, ενώ μας ζήτησε να κάνουμε υπομονή ένα μικρό χρονικό διάστημα. Την επομένη ακριβώς στο συμβούλιο που είχε στην Πρωτοβάθμια και με τις πιέσεις που ασκήθηκαν από πλευράς ΔΣ και γονιών, καταφέραμε να συμπεριληφθεί  στην πρόταση της Πρωτοβάθμιας Καβάλας προς το Υπουργείο και το κενό  της Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου Ζυγού.
Φυσικά το γεγονός αυτό, δεν εφησυχαζόμαστε και σε καθημερινή βάση, είμαστε σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας. Στην παρούσα φάση αναμένουμε απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας.

Φυσικά  δεν εφησυχάζουμε και σε καθημερινή βάση είμαστε σε επικοινωνία με Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας. Την απάντηση την περιμένουμε από το Υπουργείο.           
 


Για τον
Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων
Δημοτικού Σχολείου Ζυγού
Ο Πρόεδρος

Ευριπίδης Ζαϊμίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου